Özet:
4 kişilik
Tüm tarif: 390 kalori / 1 porsiyon: 97 kalori
Tüm tarif: 2 bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 0.5 bodypuan
(BP)
Malzemeler:
500ml
yağzıs süt
|
2.0 BP
|
500gr
taze, konserve veya donmuş kuşkonmaz
|
0.0 BP
|
2 büyük
boy pırasa (yaklaşık 300gr)
|
0.0 BP
|
500ml
yağsız tavuk suyu veya tavuk bulyon
|
0.0 BP
|
Sprey yağ
|
0.0 BP
|
Yapılışı:
1. Kuşkonmazların kenarlarını kesin ve tat vermesi
için tavuk suyunun içine koyun.
2. Pırasaları doğrayın.
3. Doğranmış pırasaları, sprey yağ ile yağlanmış bir
tencerede yumuşayıncaya kadar kavurun.
4. Kuşkonmaz ve tavuk suyunu ekleyin.
5. Karışımı, kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
6. Katı parçaları yok etmek için blender veya
süzgeçten geçirin.
7. İstediğiniz kıvamı elde etmek için su ya da yağsız
süt ekleyin.
6. Kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder