6 Mart 2019 Çarşamba

Kuşkonmaz ve Pırasa Çorbası


Özet:
4 kişilik
Tüm tarif: 390 kalori / 1 porsiyon: 97 kalori
Tüm tarif: 2 bodypuan (BP) / 1 porsiyon: 0.5 bodypuan (BP)
Malzemeler:
500ml yağzıs süt
2.0 BP
500gr taze, konserve veya donmuş kuşkonmaz
0.0 BP
2 büyük boy pırasa (yaklaşık 300gr)
0.0 BP
500ml yağsız tavuk suyu veya tavuk bulyon
0.0 BP
Sprey yağ
0.0 BP
Yapılışı:
1. Kuşkonmazların kenarlarını kesin ve tat vermesi için tavuk suyunun içine koyun.
2. Pırasaları doğrayın.
3. Doğranmış pırasaları, sprey yağ ile yağlanmış bir tencerede yumuşayıncaya kadar kavurun.
4. Kuşkonmaz ve tavuk suyunu ekleyin.
5. Karışımı, kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
6. Katı parçaları yok etmek için blender veya süzgeçten geçirin.
7. İstediğiniz kıvamı elde etmek için su ya da yağsız süt ekleyin.
6. Kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder