17 Mart 2019 Pazar

Alıç Sirkesinin Mucizevi Faydaları


Gülgiller familyasından gelen alıç çiçekli bir ağaç olup çok eski zamanlardan beri alternatif tıpta kullanılmaktadır. Kuzey Avrupa kökenli alıç, günümüzde hemen her yerde yetişmektedir.
Sağlık açısından birçok yararı bulunan alıç özütünden elde edilen kapsüller özellikle yurtdışında popüler. ‘Evde Şifa’ ekibi olarak alıcın en doğal hali olan alıç sirkesinin yararlarını ve kullanım alanlarını sizler için bir araya getirdik. İşte alıç sirkesinin mucizevi faydaları:
1.Kalp Hastalıkları
Tamamlayıcı-Alternatif Tıp Ulusal Merkezi (NCCAM) ile Memorial Sloan-Kettering Kanser Merkezi’nde yürütülen bilimsel çalışmalar alıç sirkesinin kalp kaslarını güçlendirdiğini ortaya koymuştur.
2.Yüksek Tansiyon
Alıç sirkesinin yüksek tansiyon üzerindeki etkisi ile ilgili yapılan araştırmalar oldukça etkili sonuçlar vermiştir. Hipertansiyon ilaçları kullanan hastalar aynı zamanda alıç sirkesini de güvenle kullanabilirler.
3.Anjin
 Ağızda, yutak başlangıcında ve bademciklerde iltihaplanma ile kendini gösteren anjinin neden olduğu yoğun göğüs ağrısı, alıç sirkesi sayesinde etkili bir şekilde dindirilebilir. Alıç sirkesi oksijence zengin kanın taşınmasını sağlayarak acıyı hafifletir.
4.Stres

Alıç sirkesi ve alıç çayı stresle, gerginlikle başa çıkmak için birebir! Kan dolaşımı direncini azaltarak rahatlamayı sağlayan alıç, kan basıncını dengeleyerek sakinleşmenize yardımcı olur.
5.Yüksek Kolesterol
Fareler üzerinde yapılan çalışmalar alıç sirkesinin kandaki kötü huylu kolesterolü (LDL) düşürdüğünü ortaya koymuştur. Karaciğerdeki kolesterol aktivitesini düşüren doğal alıç sirkesi gerçek bir kalp dostudur.
6.Damar Tıkanıklığı
Hayvanlar üzerinde gerçekleştirilen laboratuvar çalışmaları, alıcın gösterdiği antioksidan etki sayesinde kalp damarlarında oluşan tıkanmaları engellediğini kanıtlanmıştır.
7.Güçlü Antioksidan
Güçlü bir antioksidan olan alıç meyvesi vücutta temiz kanın taşınmasına yardımcı olarak kalp krizi ve felç riskini önemli ölçüde düşürür. Bununla birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren alıç sirkesi koroner damarları besler.
8.Uykusuzluk
Alıç, uykusuzlukla başa çıkmak için kullanılan etkili çaylardan biridir. Bununla birlikte akşam yemeklerinde özellikle salatalara ekleyeceğiniz doğal alıç sirkesi deliksiz bir uyku çekmenize yardımcı olacaktır.
9.Kalori Yakma
Alıç sirkesi ve alıç çayı metabolizmayı hızlandırarak daha fazla kalori yakmanızı sağlar. Bu da doğrudan kilo vermenize yardımcı olur. Kandaki kolesterolü azaltan alıç sirkesi etkili bir yağ yakıcıdır.
10.Menopoz Şikayetleri
Alıç sirkesi en sıkıntılı menopoz şikayetlerinden biri olan sıcak basmasına karşı çok faydalıdır. Bunun yanı sıra yumurtalıklardaki yaşlanma sürecini yavaşlatan alıç sirkesi kadınlar için mutlaka evde bulundurulması gereken doğal ilaçlardandır.
11.Ve daha fazlası…

Çok eski zamanlardan beri Çin tıbbında kullanılan alıç sirkesi tüm bu faydalarının yanı sıra sindirim problemleri üzerinde oldukça etkilidir. Özellikle yağlı besinlerin neden olduğu hazımsızlığı alıç sirkesi yardımıyla ortadan kaldırabilirsiniz.
Son zamanlarda yapılan araştırmalar alıç meyvesinin karaciğer üzerindeki etkisi üzerinde yoğunlaşmıştır. Peki, birçok önemli faydası bulunan alıç sirkesi evde doğal olarak nasıl yapılır? İşte cevabı:
Alıç Sirkesi Nasıl Yapılır?
Salata ve yemeklerinizde ya da 1 su bardağına 1 çay kaşığı ekleyerek gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz alıç sirkesini evde hazırlamak en sağlıklısı. Bunun için gerekli olan malzemeler;
  • 3 kg alıç meyvesi
  • 1 yemek kaşığı sirke mayası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
Tercihen 3 litrelik kavanozlarda hazırlayabileceğiniz alıç sirkesi için öncelikle alıçları iyice yıkayıp kavanoza doldurun. Bu sırada alıçları elinizle biraz ezmeyi de ihmal etmeyin. Üzerine sirke mayasını ekleyin. Sirke mayası temin etmekte zorlanırsanız bunun yerine 1 çay bardağı elma sirkesi de kullanabilirsiniz. Daha sonra kavanoza şeker ve tuzu ekledikten sonra suyla doldurun. Buradaki önemli nokta suyun alıçların üzerini tamamen kapatmasıdır.
Kavanoza tüm malzemeleri ekleyip üzerini bir bez ya da tülbentle örttükten sonra kapağını kapatın. Ancak kapağı tam olarak kapatmamaya dikkat edin. Kapağın yalnızca kavanozun üzerinde durması yeterlidir. Bu şekilde 1 ay beklettikten sonra alıç sirkesi hazır olacaktır. Kavanozun içindeki posayı süzerek sirkenizi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder