1 Mart 2019 Cuma

Başarılı İnsanların 5 Önemli Alışkanlığı


Hayatta muazzam işlere imza atmış başarılı insanların 5 önemli alışkanlığı hakkında bilgi sahibi olarak kendinizi geliştirin ve güçlendirin.
Hepimiz başarı hikayelerini okumayı çok severiz. Bu hikayeler bizleri heyecanlandırır, bizlere ilham verir, bizleri harekete geçirir. Steve Jobs’un biyografisini okurken aslında aradığımız şey onun başarısının ardındaki sırdır. Başarı hikayelerini dinlerken veya okurken istediğimiz şey bir yöntemdir. Başarıya ulaşmış, hayatındaki hedefi yerine getirmiş bir bireyin işine yarayan ve bizim de işimize yarayabilecek bir yolu takip etmek isteriz.
Her insan için olmasa bile başarılı insanların sahip oldukları alışkanlıklar bizim için de işe yarayabilir. Bunları başarıya giden yolda bir yöntem olarak değerlendirmekten çok yanınızda bulunan bir yardımcı unsur gibi görmelisiniz. Peki bu unsurlar nelerdir?
Başarılı İnsanların 5 Önemli Alışkanlığı
Hedefiniz her ne olursa olsun, başarıya ulaşmak istiyorsanız ve hayatınızı çok daha iyi bir noktaya taşımak istiyorsanız başarılı insanların 5 önemli alışkanlığı hakkında mutlaka bilgi sahibi olmalısınız. Bu alışkanlıkları benimseyip benimsememek sizin elinizdedir.
1. Günde 1 Saat Kitap Okumak
Başarıların ardındaki sırlardan en bilineni ancak en çok es geçileni kitap okumaktır. Dünya üzerinde çok büyük başarılara imza atmış kişiler, milyonerler, mucitler, yazarlar, tarihçiler veya araştırmacıların genellikle bağlı kaldıkları alışkanlıkların başında ise kitap okumak gelmektedir. Onların sahip oldukları okuma alışkanlığı genel olarak birçoğumuzun sahip olduğu alışkanlıktan farklıdır. Neden mi? Açıklamaya çalışayım.
Kendimizi sıradan insanlar olarak düşünecek olursak, bizler okuma alışkanlığına sahip olsak bile sadece bizi memnun eden, büyük çoğunlukla popüler tarih ve edebiyat ile ilgili kitapları okumaya çalışırız. Diğer taraftan başarılı insanlar bunların yanına politika ve dünya üzerinde o dönem çok sık tartışılan konulara yönelik kitapları okumaya özen gösterirler. Sıradan insanlar ve büyük başarılara imza atmış kişiler arasındaki okuma alışkanlığı farklılığı bu şekildedir.
Kitap okudukça yeni bilgiler ediniyor olmanın yanında günlük olarak düzenli bir şekilde kitap okuduğumuz zaman sahip olduğumuz stresi azaltır ve hafızamızı güçlendiririz. Ayrıca, beynimizin daha sağlıklı olmasını sağlarız çünkü onu düzenli olarak düşünmeye zorlamış oluruz.
2. Uyku Sağlığını Önemsemek
Kaçımız bu konuda fikir sahibiyiz bilmiyorum. Uyku sağlığı konusunda bana kalırsa bilgi düzeyimiz çok düşüktür. Ancak bilmemiz gereken bazı önemli noktalar vardır. Büyük başarılara imza atmış kişiler bu bilinmesi gereken hususların farkındadırlar ve buna uygun hareket etmeye çalışırlar.
Öncelikle uyku düzeni meselesini konuşmak gerekmektedir. Birçoğumuzun uyku düzeni bozuk olabilir. Genç bireylerde bu çok daha sık görülür. Gece geç saatlere kadar ayakta kalmak, sabah erken kalkıp güne başlamak ve gün içerisinde yarı uykulu bir şekilde dolaşmak. Elbette istisnai durumlar söz konusu olacaktır ama düzensiz bir uykuya sahip olmak sağlığımız ve zihinsel düşüncelerimiz açısından kötü bir alışkanlıktır.
Diğer taraftan, uyku sırasında etrafımızda bizleri rahatsız edebilecek çok fazla unsur olduğu halde bunları görmezden geliyor olabiliriz. Televizyon ve telefon buna en güzel iki örnektir. Bu iki elektronik alet ile aynı odada uyuduğumuz zaman uyku sağlığımızı olumsuz etkilemiş oluruz. Bunun nedeni için çeşitli araştırmalara göz atabilirsiniz. Uzmanlar, uyurken oda içerisinde ortaya çıkabilecek en ufak bir ışığın dahi beynimize sahte sinyaller göndererek onu rahatsız edebileceğini belirtmektir.
Kısacası büyük başarılara imza atmak istiyorsanız düzenli uykuya sahip olmalı ve uyku sırasında sizi rahatsız edebilecek unsurlardan uzak durmalısınız.
3. Kısa Yürüyüşler Gerçekleştirmek
Gün içerisinde çok fazla şeyle uğraşıyor olabilirsiniz. Yorgun ve bitkin bir zihne sahip olmak kaçınılmazdır. Bu nedenle işinizde çığır açacak fikirlerin altına imza atmak konusunda kendinizi daima yetersiz hissedebilirsiniz.

Bu düşünceden sıyrılmanız gerekmektedir. Bunu nasıl yapabilirsiniz? Gün içerisinde kısa yürüyüşler gerçekleştirerek yapabilirsiniz. Kısa yürüyüşler başlangıçta size basit gelebilir ancak zihinsel olarak size önemli katkısı vardır. Bu yürüyüşler sırasında zihniniz bir şekilde dinç kalması gerektiği bir eylemi gerçekleştirmek için kendisini zinde tutmaya çalışacaktır. Sonucunda ise zihninizin bu kuvvetli durumundan yararlanarak ondan maksimum verim almayı başarabilirsiniz.
Çözülmesi sor bir sorun üzerine kafa patlatmanız gerekiyorsa bunu yürüyüş esnasında gerçekleştirmeyi deneyin. Ortaya koyacağınız çözümler, daha önce ortaya koyduğunuz çözümlerden çok daha güçlü olabilir.
4. Yaratıcı Olmak
Yaratıcı fikirler peşinde koşan biri olmak istiyorsanız, daha doğrusu başarıyı bu şekilde elde etmek istiyorsanız üstesinden gelmeniz gereken basit bir sorun vardır.
Günlük hayatımız içerisinde ne kadar ısrarcı olursak olalım günün yoğunluğundan ötürü farklı şeyler düşünme fırsatını elde edemeyebiliriz. Bu durumda yeni fikirler ortaya koymak için kendimize vakit ayırmamız gerekir. Büyük başarılara imza atmak kişiler bunu genellikle yatmadan önce gerçekleştirirler. Neden mi?
Gün içerisinde yoğunluğunuzdan ötürü her şeye yetişme şansınız yoktur. Gidip uyumaya karar verdiğiniz an ise kendinizi basit bir duruma hazırlamış olursunuz, uyuyarak yeniden enerji biriktirmeye ve rahatlamaya. Bu nedenle, yatağa uzandığınız an aklınıza gelecek fikirler diğerlerinden çok daha farklı ve yaratıcı olacaktır.
Unutmayın, yaratıcı olamadığınız sürece yenilikçi de olamazsınız. Bu sizi ortaya koyacağınız başarılar konusunda kısıtlayacak bir etkendir. Yaratıcı olmaya çalışın ve bunun için gün içerisinde kendinize zaman tanıyın.
5. Planlı Hareket Etmek
Bu alışkanlık olmazsa olmazlar arasındadır. Başarılı olan insanlar genelde hedeflerine ulaşmak için kendilerine bir yol haritası çizerler. Bu yol haritasına bağlı kalarak attıkları adımların yönünü büyük ölçüde belirler. Dahası, günlük olarak yapılacak planlamalar bir sonraki gün neler yapmanız gerektiği konusunda sizi hazır tutar.
Elbette hayatta birçok engel ve sorunla karşılaşırız. Bunlar günlük planlar içerisinde ufak sorunlardır. Çünkü plan yaparken kendinize büyük bir hedef belirlemiş olursunuz. Karşınıza çıkacak engeller ise başarmanız ve üstesinden gelmeniz gereken ufak amaçlardan başka bir şey değildir.
Gerçekten hayat boyunca başarılı olmak istiyorsanız burada yer alan ipuçlarını bir araya getirerek asıl önemli olanı ortaya çıkarabiliyor olmalısınız. Asıl önemli olan zihinsel sağlığınız, hedefleriniz ve bu yolda sürekli öğrenmeye açık olmaktır. Eğer bu unsurlardan uzak biriyseniz, maalesef başarı sizin için ya hiç olmayacaktır ya da gelip geçici olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder