Bu sos
makarnanıza çok yakışacak!
Malzemeler:
500 g makarna
350 g kiraz domates
2-3 adet California biberi (500g)
1 tutam taze fesleğen
2 diş sarımsak
1 adet küçük kuru soğan
4-6 çorba kasığı sızma zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Biberler yıkanır ve ortadan 2’ye bölünür, çekirdekleri
ve sapı atılır, ince şeritler halinde doğranır.
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır. Kiraz domatesler
yıkanıp 4’e bölünür.
Geniş bir tencerenin içinde zeytinyağı ısıtılıp içinde
soğan, sarımsak ısıtılır ve biberler eklenir, üstünü kapayacak kadar su konur,
tuzu ekilip ağzı kapatılır. Kısık ateşte arada kontrol etmek ve ihtiyaca bağlı
su eklemek şartıyla iyice yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.
Biberler piştikten sonra üzerlerine kiraz domates,
fesleğen yaprakları, isteğe bağlı fazladan tuz ve karabiber eklenir ve 10-15
dakika daha pişirilir, altı kapanır, dinlenmeye bırakılır.
Bu sırada büyük bir tencereye bol miktarda su ve bir
avuç kaya tuzu konur, ateşe oturtulur.
Kaynayan suya makarna atılır ve paketin üzerinde
tavsiye edilen surece pişirilirler. Eğer daha diri seviyorsanız İtalyanların
dediği gibi “al dente” bırakılırlar, yani denen sureden 2-3 dakika önce ateşten
alınır. Süzülen makarna sudan geçirmeden hemen domates ve California biber
sosunun içine atılıp şöyle bir karıştırılır ve sıcak olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder