3 Mart 2019 Pazar

Grip İçin Zencefil Kullanımı


Soğuk kış ayları aynı zamanda birçok tehlikeli hastalığı da beraberinde getirmektedir. Ancak yeterli önlemler sağlandığı takdirde kış aylarının sizler açısından hiç bir olumsuz tarafı olmayacaktır. Soğuk kış aylarında gribal enfeksiyonun neden olduğu hastalıklar insanlar arasında hızlı bir şekilde yayılmaya ve bununla beraber diğer insanlara olan temaslardan kaynaklanan diğer virüslerde bunlara eklenince ağır sonuçlara götürmektedir Soğuk algınlıkları hastalıklarının başında önce grip gelmektedir.
Grip her ne kadar evde tedaviyle olumlu bir sonuca varılsa da aynı zamanda bebeklerde ve 65 yaş üstü kişilerde bu hastalık ölümcül olabilmektedir. İnsanlar özellikle mevsim geçişlerinde sık sık hasta olmakta ve bununla beraber de sık sık kendilerini halsiz hissetmektedir. Vücudun bağışıklık sistemi olmazsa bu hastalıklara karşı vücudumuz hiçbir şekilde direnç gösteremez. Bunun için vücudumuzun bağışıklık sistemi oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek yöntemlerle kişi kendini gribe karşı koruyabilir. Ancak bu tedbirleri hasta olduktan sonra alırsa bu hastalık sürecinin kısalmasına neden olacaktır hastalığı kesinlikle birden yok etmeyecektir.
Grip Nedir? Gribin Belirtileri Nelerdir?
Grip, herkesin hayatında en az bir kere yakalanmış olduğu bir hastalıktır. Bu olasılığın bu kadar yüksek olmasının sebebi ise gribin çabuk bir şekilde bulaşıyor olmasıdır. Grip oldukça kolay bulaşan bir hastalık olmakla beraber ciddi sonuçlara da götüren bir hastalıktır. Soğuk kış aylarında vücudun daha dirençsiz olduğu dönemlerde grip virüsü vücudu adeta savunmasız yakalayarak bu aylarda vücuda girmeye çalışır. Ancak solunum yollarıyla bulaşan bu hastalık önce burundaki filtrelere ve sıvıya takılır. Burada vücudun bağışıklık sistemi bu virüsü savurmaya çalışır. Bu savurma sırasında salgılanan sıvı nedeniyle kişide sık sık burun akıntısına sebep olabilir.
Bu belirtileri gördüğünüz insanlarla temas etmekten kaçınmalı ve mümkün olduğunca bu insanlarla hastalık süreçleri boyunca görüşmemeye özen göstermelisiniz. Unutmayın grip solunum organlarına ciddi zararlar verebilir. Burada oluşan burun akıntısından sonra ilerleyen virüs diğer bir yolla boğazlara ulaşır.
Grip dönemi boyunca hastanın kendini iştahsız hissetmesinin sebebi boğazda bu virüsün yer edip boğazda şişkinlik yaratarak kişinin yutkunmasını engellemesinden kaynaklanmaktadır. Bu engelle beraber yemek yemekten kesilen kişilerde doğal olarak bir enerjisizlik söz konusudur. Bu da kişinin daha ağır hareket etmesine ve hatta halsizlik ve yorgunluk hissetmesine yol açacaktır. Bundan sonra kişi kendini daha çok hasta psikolojisine sokacaktır.
Vücudun bağışıklık sisteminin sarsılmasıyla beraber kişi kendini oldukça yorgun hissedecektir. Bununla beraber kişide zaman zaman ateşlenmeler de olacaktır. Bu ateşlenmeler sonucu ise kişi soğuk soğuk ter dökebilir ve sonrasında da titreme hissedebilir. Bu kişinin grip döneminin ağır geçirdiği anlamına gelmektedir.
Bir de havaların bir sıcak bir soğuk olmasından kaynaklı insanlar ne giyeceklerine karar verememektedir. Genellikle güneşe aldananlar ince kıyafetlerle çıksa da akşam üstü üşümüş ve organlarını üşütmüş olarak eve dönmektedir. Bu nedenden dolayı kişi mutlaka yanına yedek bir hırka almalı ya da daima kalın bir şekilde temkinli olarak gezmelidir. Aynı zamanda kişi bu dönemde sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenmelidir.
Kişi eğer yeterince vitamin alımında bulunamıyorsa bu vitaminleri dışarıdan destek olarak takviye edebilir. Ancak kişiler genellikle halk arasında kulaktan duyma vitaminleri kullanmaktadır. Ancak bu vitaminler amacı dışında kullanıldığı takdirde kişide halsizliğe de sebep olabilir ve tansiyon düşürebilir. Bu nedenden dolayı eğer kişi yeterince iyi ve sağlıklı beslenemiyorsa mutlaka uzman bir hekime görünmelidir. Daha sonrasında ise bu dönem içerisinde doktorunun tavsiye ettiği ilaçları düzenli bir şekilde kullanmalıdır. Ancak enfeksiyonlu bir dönem geçiriyorsanız doktorunuzun yazmış olduğu antibiyotiklerden de yararlanabilirsiniz. Ancak artık uzmanlar antibiyotiklere pek güvenmemekle beraber vatandaşlara bunları mecbur kalmadıkça içilmemesi gerektiği yönünde uyarmaktadır. Çünkü bu ilaçlar organ yetmezliğine kadar götürebilir ve bunun öncesinde de kişiye mutlaka zarar verir. Bu da kişinin bağışıklık sisteminin giderek düşmesine neden olacaktır. Bir süre sonra bağışıklık göstermeyen organların varlığıyla doktora başvurmanıza neden olacaktır. Bu yüzden uzmanlar öncelikle doğanın bizzlere eşsiz olarak sunduğu nimetlerden faydalanmaya çalışın.
Zencefil, Osmanlı dönemlerinden beri ilaç yapımında sık sık kullanılan bir bitki idi. Son zamanlarda insanların alternatif tıbba yönelmesiyle bu unvanını geri kazanan zencefil grip enfeksiyonlarına karşı oldukça direnen ve vücudun da direnmesini sağlayan bir bitki olarak kullanılmaktadır.
Grip İçin Zencefil Nasıl Kullanılır?  
Soğuk kış aylarında sık sık bitki çayları tüketilmekte ve bunların yanında da zencefil de sık sık anılmaktadır. Zencefil grip tedavisinde sıkça başvurulan ve sonuç veren bir bitkidir. Anti bakteriyel özelliğe sahip olan zencefil birçok hastalığa iyi geldiği gibi grip için de bire birdir. Kişideki grip belirtilerini minimum düzeye indirebilmektedir. Grip tedavisinde ilk olarak evde yapılan müdahaleler arasında mutlaka zencefil de vardır.
Uzman bilim adamları yaptıkları araştırmalarla beraber zencefilin gribe birebir olduğunu ve günde 2 yemek kaşığı iyice parçalanmış ezilmiş zencefilin yenmesinin iyi olduğu kanaatine varmışlardır. Zencefil aynı zamanda toz şekilde de kullanılabilir.
Toz Zencefilli Ballı limonlu Grip Çayı Tarifi
Malzemeler
  •  Yarım çay kaşığı toz zencefil
  • çeyrek yemek kaşığı kadar limon suyu
  • bir tatlı kaşığı kadar süzme bal ( hakiki)
Hazırlanışı
Öncelikle bu tarif için uygun ve geniş bir bardak seçin. Daha sonrasında bu bardağın içerisine aktarlardan ya da marketlerden almış olduğunuz toz zencefili dökün. Dökmüş olduğunuz bu toz zencefilin üzerine malzeme listesinde belirtilen kadar limon suyunu ilave edin. Daha sonrasında hakiki süzme balı da dökün. Son olarak toz zencefili karışımın üzerine daha önceden kaynatmış olduğunuz sıcak suyu ilave ederek karıştırın ve karşımın iyice karıştığından emin olduğunuz zaman için. Afiyet olsun
Toz zencefilin yanı sıra zencefili direkt olarak da demleme yöntemiyle kullanabilirsiniz. Bunun için ise ihtiyacınız olan tek şey sıcak su ve zencefil olacaktır.  15 – 20 gram kadar zencefili kaynamakta olan bir cezvenin içerisine atın ve kaynarken 12 dakika bekletin ve daha sonra ocağın altını kapatın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Son olarak suyu süzerek zencefil çayınızı hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder