18 Mart 2019 Pazartesi

Doğal Makyaj Temizleme


Piyasada satılan makyaj temizleme ürünlerine güvenmiyorsanız ya da pahalı buluyorsanız, evde doğal malzemelerle elde edilen makyaj temizleme yöntemini güvenli bir şekilde uygulayabilirsiniz. Evde yapacağınız birtakım karışımlar ile makyajınızı hem doğal bir şekilde hem de hiçbir makyaj kalıntısı bırakmadan hepsini kısa bir süre içerisinde temizleyebilirsiniz. Evde yapacağınız makyaj temizleme tarifleri ile makyajınızı kimyasal bir madde olmadan temizleyebileceksiniz. Makyajınızı temizlemek için uygulayabileceğiniz tarifler ise,
Doğal yoğurt : Makyajınızı doğal malzemelerle temizlemek istiyorsanız, uygulayabileceğiniz bir yöntem doğal yoğurttur. Makyajınızın üzerine bir kat, çok kalın bir tabaka olmayacak şekilde yoğurt sürün ve on dakika boyunca bekletin. Daha sonra ise bir parça pamuğu ya da peçeteyi biraz ılık bir suya batırarak yüzünüzü temizleyin. Bu yöntem ile cildinizde bulunan makyajı kısa bir süre sonra temizlemiş olacaksınız.
Ilık Süt : Birkaç yemek kaşığı sütü çok kısa bir süre ısıtın. Sütün uzun süre ısınıp, çok sıcak olmamasına özellikle dikkat edin. Bir parça pamuğu alarak, süte batırın, cildinize çok fazla bastırmadan hafif bir şekilde uygulayın. Makyajınızın çok daha fazla olduğu kısımları tahriş etmemeye dikkat ederek hafif bir şekilde bastırın. Daha sonra ise iyice durulayın.
Zeytinyağı : İnsan vücudu için gerek tüketerek gerekse dışarıdan takviye şekli ile birçok faydası olan zeytinyağını makyajınızı temizlemek amacı ile güvenle kullanabilirsiniz. Makyajınızı temizlemek için uygulayabileceğiniz zeytinyağı özellikle kuru bir cilt yapısına sahip olan bireyler için çok iyi bir seçenek olmaktadır. Zeytinyağı ile makyajınızı temizlemek için pamuğa birkaç damla zeytinyağını damlatarak, cildinize çok bastırmadan her yerine yayın. Daha sonra ise pamuğu ılık bir su ile ıslatarak cildinizi temizleyin. Cildinizde çok fazla zeytinyağı kaldıysa, nötr sabun ile yıkayın. Zeytinyağı, hassas bir bölge olan cildinize hiçbir zarar vermeyeceği için her şekilde güvenle kullanabilirsiniz.
Bademyağı : Bademyağı yapısı itibariyle yağlı cilt tipine sahip olan kadınlar için ideal bir tercih olmaktadır. Yağlı cilt tipini daha çok yağlandırmak yerine, fazla yağın yok olmasını sağlar. Zeytinyağını cildinize uyguladığınız şekilde uygulamanız gerekir.
Papatya ve Zeytinyağı : Makyajınızı doğal yöntemlerle temizlemek için papatya ve zeytinyağıyla hazırlanan karşımı cildinize uygulayabilirsiniz. Bunun için ilk olarak papatyayı kaynatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra papatya suyu kaynadıktan sonra içine birkaç damla zeytinyağı ilave edin. Bir parça pamuğu bu karışıma batırıp cildinizin her yerine sürün, özellikle göz kısmına uygulayın. Bu doğal karışım cildin hassas bölgelerine bakım yapar ve aynı zamanda gözaltında yer elana şişkinlerin, torbaların yok olmasını sağlar.
Vazelin : Vazelinin içeriğinde yer alan bazı yağlar ile kozmetik ürünlerinin ciltten tamamen çıkmasına yardımcı olur. Özellikle de maskara ve göz kaleminin çıkmasını sağlar. Vazelini cildinize uygulamak için ilk olarak bir parça pamuğa vazelin sürerek cildinize yayın. Çok fazla bastırmamaya özen gösterin. Vazelinin yapısı gereği çok yoğun ve çok yağlı olduğu için bir sonraki aşamada cildinizi ılık bir su ile yıkamanız gerekebilir.
Kanola Yağı : Makyajınızı doğal yöntemlerle temizlemek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise kanola yağıdır. Bunun için ilk olarak bir kabın içerisine kanola ve zeytinyağından üç ya da dört çay kaşığı koyun. Bir parça pamuk ile cildinize fazla bastırmadan uygulayın. Makyajınız çok kısa bir süre sonra etkili ve güvenilir bir yöntemle temizlenmiş olacaktır. Bu uygulamadan sonra cildinizi ılık su ile yıkamayı unutmayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder