23 Mart 2019 Cumartesi

Öksürüğün Geçirme Yolları


Bazı sebeplerden dolayı meydana gelen öksürük eğer kısa süreli ise kendi kendine geçecektir, bu durumda herhangi bir tedavi uygulamaya gerek yoktur. Ama öksürük bir hastalıkla beraber başlamış ama uzun bir süredir geçmemişse bu durumda bir tedavi uygulamak gerekmektedir. Öksürüğün uzun bir süre geçmemesi insanları çok rahatsız eden bir durum olmaktadır. Gıcık şeklinde olan kuru öksürüğü tedavi etmek için birtakım doğal yöntemler bulunmaktadır. Bu doğal tedavi yöntemleri,
Karabiber Çayı: Öksürük kuru bir şekilde ya da herhangi bir enfeksiyona bağlı olarak meydana gelmiş ise, karabiberle hazırlanan çayını içebilirsiniz. Karabiber, dolaşımı ve aynı zamanda balgam akışını hareketlendirmektedir. Karabiber çayının içerisine balın ilave edilmesi durumunda öksürük tamamen yatışmaktadır ve bu çay aynı zamanda doğal bir antibiyotik etkisi göstermektedir. Karabiber çayını hazırlamak için ilk olarak bir çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, iki yemek kaşığı bal ile bir fincanda iyice karıştırılır. Daha sonra üzerine kaynar su dökülür ve on beş dakika demlenme sürecinden sonra süzülür. Biraz ılık bir hale gelince içebilirsiniz. Karabiber çayı öksürüğü kısa bir sürede geçirecektir.
Kekik – Bal: İnsan vücudunda yer alan üst solunum yolları enfeksiyonlarına, yani bronşit gibi hastalıklara çok iyi gelmektedir. Üst solunum yolu enfeksiyonuna sahip olan bireylerde öksürük ortaya çıktığı için, öksürüğü geçirmek için kekik kullanılmaktadır. Kekik yaprağı öksürük için ideal bir besin maddesidir.
Limon – Karabiber – Tuz: Öksürüğünüzün geçmesi için uygulayacağınız bu yöntemde ilk olarak bir limonu dörde bölün. Bir parçasının üzerine karabiber ve tuz ilave edin. Öksürüğün tedavi sürecinin hızlanması için mutlaka limon tüketin. Limon aynı zamanda yüksek bir oranda C vitamini içerdiği için insan vücudunun koruyucu kalkanı olan bağışıklık sistemini de güçlendirir, nefes alıp, verişinizi düzenler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder