18 Mart 2019 Pazartesi

Saç İçin Yumurta Maskesi


Yumurta ister tüketilsin isterse direkt olarak bir bölgeye uygulansın; her hali ile oldukça faydalı bir besindir. Bu yüzden de pek çok rahatsızlıkta ve problemde başvurulan ilk gıdalardan da bir tanesi olmaktadır. Çünkü yumurtanın içerisinde vücudun her daim ihtiyaç duyduğu ve eksikliğinde bazı birtakım problemlerin ortaya çıktığı protein, vitamin ve çeşitli mineraller bulunur. Yumurta bu özelliği ile insan sağlığı için çok faydalı olmasının yanı sıra cilt sağlığı ve saç sağlığı için de çok özel bir gıdadır. Çünkü saçlar da zaman zaman beslenmeye ihtiyaç duyar ve saçların beslenmesini sağlayacak olan protein, vitamin ve çeşitli elementler bol miktarda yumurta da bulunur. Bu yüzden saçların gücünü ve güzelliğini korumak için düzenli olarak yumurta maskeleri kullanılabilir. Yumurtanın sarısı da beyazı da aynı şekilde saçlar için büyük faydalar sağlamaktadır.
Genelde saçlar çok fazla güneşe maruz kaldığında, sürekli olarak fön makinesi ve saç kurutma makinesine maruz kaldığında, düzenli olarak boya gördüğünde, kirli havaya maruz kaldığında ya da havuza girildiğinde bir hayli olumsuz yönde etkilenmektedir. İşte bu olumsuz etkilenmeler başta kadınlar olmak üzere herkesi saçları konusunda endişeye itmektedir. Ancak bundan kurtulmanın da yolları vardır. Elbette bir kuaföre gittiğiniz zaman saçlarınız için en uygun ve en doğru saç bakımını kuaförler yapacaklardır. Fakat bu bazı durumlar çok maliyetli olabilir. Bunun yanı sıra evinizde kendi saç maskesini kendiniz yapıp pratik bir şekilde de uygulayabilirsiniz. Son dönemde insanlar yoğun olarak kişisel bakım ürünlerini doğal ürünler ile kendileri yapmaktadır. Bu yöntem hem bütçeyi sarsmadığı gibi hem de en hassas olması gereken kişisel bakımın çok sağlıklı bir şekilde yapılmasına olanak tanımaktadır. Aynı şekilde saç maskenizi de ev ortamında kendiniz hazırlayarak saçlarınız için en besleyici ve en etkili tedavi yöntemini kendiniz uygulayabilirsiniz. Bunun için de en kullanışlı ürün elbette yumurta olacaktır. Yumurtanın saçlara sağlayacağı faydalar ile tüm yıpranmışlık izlerini adım adım ortadan kaldırabilirsiniz. Üstelik çok düşük maliyetlere bunu yapabilmek avantajı ile. Eğer siz de saçlarınız için yumurta maskeleri ile ilgileniyorsanız saçlarınızın ana şikayetine uygun yumurta maskesini seçerek hazırlayabilir ve saçlarınıza düzenli bir şekilde uygulayabilirsiniz.
Saç İçin Yumurta Maskesi Nasıl Hazırlanır?
1. Yıpranmış Saçlar İçin
Malzemeler
  • Yumurta
  • Elma sirkesi
  • Zeytinyağı
  • Bal
Hazırlanışı
  1. İlk olarak yumurtanın sarısı ile beyazını ayırın.
  2. Sonrasında yumurtanın sarısını bir kabın içine koyun.
  3. Kaba 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesini ekleyip iyice çırpın.
  4. En son kabın içine 1 tatlı kaşığı kadar balı da ilave edin ve tüm malzemeler birbirine karışana kadar çırpın.
2. Saçları Güçlendirmek İçin
Malzemeler
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 fincan kadar zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kadar lanolin
  • 3 damla kadar limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı kadar papatya
  • 1 tatlı kaşığı kadar ısırgan otu
Hazırlanışı
  1. İlk olarak zeytinyağını ve lanolini benmari usulü ile eritin.
  2. Ardından kabı ocaktan alın ve içine papatya ile ısırgan otunu ekleyin.
  3. Tüm malzemeleri bu kabın içinde iyice karıştırın.
  4. Sonrasında bu karışımı tüm topakları ayrılacak şekilde süzün. Süzdüğünüz karışımı ayrı bir kaba alın.
  5. Farklı bir kabın içinde limon suyu ile yumurta sarısını çırpın.
  6. Yumurtalı karışımı diğer kabın içine döküp karıştırın.
3. Saçların Uzaması İçin
Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kadar hint yağı
  • 1 tatlı kaşığı kadar badem yağı
  • 1 tatlı kaşığı kadar Hindistan cevizi,
  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kadar bal
Hazırlanışı
  1. İlk olarak yumurtayı bir kabın içine kırıp iyice çırpın.
  2. Ardından tüm yağları ilave edip karıştırmaya devam edin.
  3. En son hindistan cevizi ve balı da ekleyip kıvama gelene dek karıştırın.
4. Saç Dökülmesini Önlemek İçin
Malzemeler
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Hazırlanışı
  1. İlk olarak yumurtaları kırıp sarılarını bir kabın içine koyun.
  2. Sonrasında kabın içine zeytinyağını da ilave ederek çırpın.
  3. En son kullanmadan hemen önce karışımın içine bir fincan kadar su ekleyin.
5. Yağlı Saçlar İçin
Malzemeler
  • 2 adet yumurtanın beyazı,
  • 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kadar bal
Hazırlanışı
  1. İlk olarak yumurtayı kırıp beyazlarını bir kabın içine koyun.
  2. Ardından içine 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ve 1 yemek kaşığı kadar balı da ilave edip iyice karıştırın.
Saç İçin Yumurta Maskesi Kullanımı
Yumurta maskesini hazırladıktan sonra saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar her yerine eşit bir şekilde dağılacak biçimde maskeyi sürün ve iyice yedirin. Ardından bir streç film ya da bir havlu ile saçlarınızı sıkı bir şekilde sarın. Bu şekilde bir saat kadar maskeyi saçınızda bekletin. Maske saçınızda yeteri kadar durduktan sonra streç filmi çıkartıp bol soğuk su ve şampuan ile saçınızı yıkayın.
Bu saç için olan yumurta maskesini ayda iki kez ancak saçlarınız çok güçsüzleşti ise ayda dört kez uygulayabilirsiniz. Fakat eşit aralıklarda uygulamaya özen göstermelisiniz.
Saç İçin Yumurta Nelere İyi Gelir?
Aslında saç maskesi olarak yumurta her saç tipi için kullanılabilmektedir. Sadece yumurta maskesindeki yan ürünleri saçınızın durumuna göre tercih edebilirsiniz. Yumurta saçların parlaklık kazanmasına büyük fayda sağlar. Bunun yanı sıra saç dökülmeleri konusunda da güçlü bir şekilde azaltıcı etkiye sahiptir. Fakat yumurta maskesi uyguladığınız zaman saçlarınıza fazla işlem yaptırmamanız gerekmektedir. Yani saçların eski gücüne kavuşabilmesi için bir süre fön ya da maşa gibi saç şekillendirici uygulamalardan kaçınmalısınız. Bunlar saça en çok zarar veren şeylerin başında gelir. Aynı zamanda yumurta zayıflayan, çok fazla kırılan, cansızlaşan, sönük bir hale gelen ve ışıltısını kaybetmiş olan saçlar için de ideal olmaktadır. Ayrıca saçlarının hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzamasını isteyen kişilerin de yumurta kullanmasında büyük bir yarar olacaktır. Yine de elbette olağanüstü bir uzama sonucu da beklememek gerekir. Fakat bilinmelidir ki sağlıksız saçların uzaması çok daha zordur. Bu yüzden eğer kestirmeden saçlarınızı uzatmak istiyorsanız mutlaka yumurtayı maske olarak saçlarınızda denemelisiniz.
Saçlar bazı dönemlerde, mevsim geçişlerinde, çok stresli zamanlarda, fazla işlem gördüklerinde ve kişi yanlış ve sağlıksız beslenmeye başladığında eş zamanlı olarak fazla dökülmeye başlar. Bunun için piyasada pek çok ürün satılmaktadır. Ancak bu ürünlerin içinde maalesef kimyasal ürünler de bulunmaktadır. Bu şekilde gerçekleşen saç dökülmelerini önlemek için de yumurta çok etkili olacaktır. Yumurta ile hazırlanan saç maskeleri saçlarınızdaki yoğun dökülmeleri durdurabilecek bir etkiye sahip olacaktır. Tabii elinizden geldiğince saçlarınızı çevresel olumsuz etkilerden de korumanız gerekir. Yani eğer siz saçlarınıza yeteri kadar iyi bakmaz iseniz yumurta maskesi de tek başına işe yaramayabilir. Bazı kişilerin saç tipleri çabuk yağlanmaya çok müsaittir. Bu insanlar için çok rahatsız edici bir durumdur çünkü sabah yıkanmış bir saç akşam yağlanmış olabilmektedir. Aynı zamanda bu durum saçta ve kafada da müthiş bir ağırlık yapıp rahatsızlık hissi vermektedir. Eğer ki böyle bir saç tipine sahip iseniz yumurta yine saçlarınıza çok iyi gelecektir. Yumurta ile saçlarınızın hızlı yağlanmasının önüne geçebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder