28 Mart 2019 Perşembe

Harika Bir Gün İçin Beş Dakikalık Sabah Rutini


Özellikle geç uyuduysanız sabahları erken kalkıp işe gitmekten nefret ettiğinizi biliyoruz. Uykusuzluğun tüm günü etkilediği bir gerçek. Bu yüzden haksız da sayılmazsınız. Ancak mutsuz ve gergin bir gün geçirmek istemiyorsanız alışkanlık haline getireceğiniz 5 dakikalık sabah rutini ile huzurlu ve verimli bir gün geçirmeniz mümkün. İşte harika bir gün için 5 dakikalık sabah rutini!
1. Eğlenceli Bir Alarm

Öncelikle alarm için enerjik bir ton seçmenizi öneriyoruz. Rahatça duyabileceğiniz sevdiğiniz eğlenceli bir şarkı olabilir mesela. Fakat alarmı hemen yanı başınıza değil, yataktan çıkmanızı sağlayacak bir yere koymanız gerekiyor. Böylece alarmı kapatıp uyumaya devam etme ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.
2. Esneyin

Alarmı duyduğunuz anda yataktan fırlamak yerine yalnızca 1 dakika yatakta gerinmek ve vücudunuzu esnetmek size iyi gelecek. Bu sırada alarmdaki neşeli parçayı dinlemek uykunuzu açacaktır. Kaslarınızın açılması için aniden hareket etmek yerine esneyin, gerinin. Bu size kendinizi iyi hissettirecek!
3. Temiz Hava Alın

Yataktan çıktığınızda ilk işiniz pencereyi açmak olsun. Odanıza ışık ve oksijen girmesi sizi yeni güne hazırlayacak. Bir de mevsim baharsa kuş cıvıltıları içinizi enerjiyle dolduracaktır. Kasvetli, yağmurlu havalar enerjinizi düşürmesin. Her mevsimin sabahı ayrı güzeldir. Yeter ki siz kendinize ‘Güzel bir gün daha başlıyor!’ demeyi bilin.
4. Günün Planını Yapın

Gün içinde yapacağınız en az 3 işi planlayın. Böylece planladığınız işleri tamamladıkça kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Bütün başarılı insanlar daima plan yapar ve bunu ertelemeden uygular. Siz de başarılı ve verimli bir gün için yapacaklarınızı önceden planlayın.
5. Yatağınızı Toplayın

Kafanızda gün içinde yapacağınız işleri düşünürken yatağınızı toplamak harika bir zamanlamanın ürünü olacak. Hem eve döndüğünüzde odanızı düzenli bulacak hem de yatağınızın yeni geceye hazırlanmasını sağlamış olacaksınız.
6. Şarkı Söyleyin

Evden çıkmaya hazırlanırken enerjiyle dolmak için kendinizi müziğin ritmine bırakın. Sesinizin tonu hiç mühim değil. Çalan şarkıya eşlik etmek endorfin salgılanmasını arttırarak size mutlu hissettirecek!
7. Teşekkür Edin

Pozitif düşünmenin ilk adımı minnettar olmaktır. Sahip olmadıklarınızı ya da yaşadığınız aksilikleri değil, sahip olduklarınızı ve başarılarınızı düşünün. Bu düşünce şekli size yapacağınız yeni işlerde de başarılı olacağınızın sinyalini verir. İster inanın ister inanmayın, evrene olumlu düşünceler göndermek size pozitif bakış açısı sunacaktır. Sürekli aksiliklerden ve şansızlıklardan bahseden insanlar bunun canlı örneğidir. İyi düşünün, iyi olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder